Socialrådgiver, Traumebehandler og Teentrivsel mentor

GITTE INGERSLEV HANSEN

Få kvalificeret hjælp i Viborg og omegn

Gitte Ingerslev Hansen

Min mission er at hjælpe de unge mennesker, som kæmper for at håndtere den komplekse verden de lever i, og støtte dem i at få skabt mere balance og livsglæde i deres hverdag.

Når jeg møder et ungt menneske som har det svært, er det allervigtigste, at de hos mig føler at de bliver lyttet til, set som den de er og taget alvorligt. Den unge har behov for at føle sig tryg i relationen til mig, for at vi kan arbejde med det der er svært. 

Samtidig inddrager jeg ofte forældrene i processen, da det i mange tilfælde er nødvendigt at kigge på de rammer der er omkring den unge, både i hjemmet, i skolen og i fritiden. 

Jeg kan på den måde arbejde helhedsorienteret med at hjælpe den unge på rette vej. 

Ydre stressfaktorer:

Noget af det første jeg kigger på, er den unges stressniveau, og hvilke belastninger og eventuelle traumer der kan ligge til grund for mistrivslen. 

Det er min erfaring at unge mennesker i dag, generelt oplever et stort pres, både fagligt, socialt og personligt, i forhold til at skulle præstere og udvikle sig hele tiden. Samtidig er vores samfund bygget op på en måde, som kan gøre det særlig svært at holde til, for unge som har nogle særlige udfordringer med sig. Det betyder at mange kommer på overarbejde, og ender med et konstant højt stressniveau og alarmberedskab. 

Indre stressfaktorer:

For at den unge igen kan få mentalt overskud til at udvikle sig og tage læring til sig, er det nødvendigt først at få ro og balance i nervesystemet, bl.a. via fokus på kroppens signaler, viden om hjernen og nervesystemet, samt gode vaner og selvomsorg. 

I mit arbejde med den unge, har jeg altid fokus på ressourcerne, og den unges evner og styrker, da det er her udviklingspotentialet ligger gemt. Jeg arbejder med den unges identitet og selvværd, som nogle af grundelementerne i processen mod at få opbygget en indre styrke og balance hos den unge. 

Jeg tilbyder også den unge redskaber til at arbejde kognitivt med sine tanker og følelser, så det bliver muligt for den unge at vende negative tanker til mere hjælpsomme tanker, og samtidig bruge følelserne som pejlemærke for egne behov. 

Selvomsorg:

En af mine kæpheste, er at unge mennesker i dag er nødt til at lære dem selv og deres unikke behov at kende, for at kunne navigere ud fra disse i deres hverdag. Det er ofte nødvendigt at de unge lærer at passe på sig selv i den komplekse verden de lever i. Især de unge som har nogle særlige udfordringer med sig, må lære at passe på sig selv, og ikke presse sig selv ud over kanten.   

Om mig:

Jeg er uddannet socialrådgiver og har i ca. 12 år arbejdet som sagsbehandler i familieafdelingen i to forskellige kommuner.

Men jeg drømte efterhånden mere om mere om selv at være en del af støtten, frem for at sende opgaven videre til andre. Derfor skiftede jeg job, og er nu ansat af kommunen som ekstern støtte – og kontaktperson for unge, og for forældrene til anbragte børn. 

Mit arbejde som socialrådgiver har givet mig et stort kendskab til det offentlige/kommunale system, og erfaring med tværfagligt samarbejde med skoler, fritidstilbud, psykiatri mm. 

Desuden har jeg fået en stor viden om børn og unge med forskellige udfordringer og særlige behov.

Jeg har deltaget i forskellige kurser, herunder KRAP, Mentalisering i mødet med udsatte børn og unge samt Neuroaffektivt arbejde med børn, unge og familier.

Senest har jeg netop afsluttet en 2 årig efteruddannelse i KROPSORIENTERET TRAUMEBEHANDLING, som jeg også bruger i mit arbejde med unge, når det giver mening. 

Privat er jeg gift og har 5 børn. 

Med 5 børn, kender jeg til udfordringen med at man som forælder aldrig helt føler sig tilstrækkelig, og dermed vigtigheden af at huske sig selv og sine egne behov, for at man har overskud til at give til andre. 

BOOK EN TID MED GITTE

Har du udfordringer kan du ringe på telefon 60 96 22 05.

>